Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

06. 06. 2024. 09:12 >> 09:15

ABAZOVIĆ POZVAO

Tužilaštvo da sasluša Lazovića u slučaju ubistva Duška Jovanovića

Pozivam nadležnog tužioca u slučaju ubistva Duška Jovanovića da sasluša Zorana Lazovića u vezi sa tim, istakao je Dritan Abazović, bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA, dodajući da je veoma zahvalan što se promijenila tužiteljka koji je nadležna za ovo djelo.

Abazović je dodao da ,,odgovorno tvrdi da će otkrivanje i procesuiranje ubica Duška Jovanovića i njegovih nalogodavaca pokrenuti politički zemljotres u Crnoj Gori i mnoge stvari koje su se desile neposredno prije i poslije tog nemilog događaja biće mnogo jasnije za nadležne organe", navodeći da državnim organima stoji na raspolaganju ukoliko može biti od koristi.

Abazović je kazao da je ovo ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" najveći teg oko vrata pravde u Crnoj Gori.

,,Tvrdim da je rješenje ubistva Duška Jovanovića jedino moguće u pronalasku ljudi koji bi mogli biti svjedoci-saradnici, a jedan od potencijalnih je i jedna osoba koja je trenutno u UIKS-u u Spužu", istakao je Abazović tokom sinoćnjeg intervjua u emisiji "Kontroverza" na Adria TV, dodajući da bi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića osvijetlilo istinu i u nekim drugim slučajevima gdje su ubijena neka druga lica.

Abazović je pozvao novu većinu da pogleda zapisnike Vijeća za nacionalnu bezbjednost kada je on njime predsjedavao, a na temu slučaja ubistva Duška Jovanovića, da urade isto, zatraže međunarodnu podršku i pozovu FBI da im pomogne.

,,Pozivam ih da pošalju i DNK nalaze ponovo u Visbaden, zato što se sumnja da su podaci koji su tada poslati zapravo DNK osoba koje nikakve veze sa ubistvom nijesu imali, a sve sa ciljem da se zataška i osujeti saznavanje istine o ubicama i nalogodavcima", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније