Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

28. 05. 2024. 08:40 >> 11:32
1
Čitaj mi:

Spajić odao počast

"Jovanović čovjek koji je odbijao da ćuti na nepravdu"

Predsjednik Vlade Milojko Spajić odao je počast i zapalio svijeću na mjestu gdje je prije 20 godina ubijen Duško Jovanović, glavni i odgovorni urednik DAN-a. On je istakao da jačanje vladavine prava jedan od osnovnih postulata rada te da je zadovoljenje pravde u ovom, i sličnim slučajevima, pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije sistema. 

“Navršava se dvije decenije od ubistva Duška Jovanovića - čovjeka koji je odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama” poručio je tim povodom premijer. 

Spajić je saopštio i da se čeka odgovor “od svih državnih organa, u čijoj je nadležnosti otkrivanje i privođenje pravdi svih neposrednih izvršilaca zločina, njegovog naručioca i svih koji su dosadašnjim zlonamjernim, oportunim činjenjem ili nečinjenjem ometali rad na rasvjetljavanju svih predmetnih okolnosti” . 

On je istakao i da su mediji bitni čionici društvenih promjena u cilju demokratizacije društva, te kazao da je ključno da institucije sistema zaštite i unaprijede život svakog građanina, naročito poslenike javne riječi.         

“Vječan spomen izvrsnom čovjeku, bespoštednom novinaru i svijetlom primjeru građanske odgovornosti i hrabrosti” zaključuje se u objavi predsjednika Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније