Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Marko Terzić, TVCG ]

24. 05. 2024. 20:27 >> 20:27
1
Čitaj mi:

kaluđerović

"Iza portala "Udar" zloupotreba službi bezbjednosti"

U podgoričkom Osnovnom sudu odgođeno je suđenje po tužbi Velizara Kaluđerovića protiv države u slučaju portala udar.me. Ročište je odgođeno za 25 jun.

Podnosilac tužbe u slučaju portala "Udar" jutros je uzalud dolazio do suda.

"Iz razloga što se nisu stekli uslovi da svjedoci koji treba da daju izjavu, prvenstveno bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić nije se odlukom vlade još uvijek oslobodio obaveze čuvanja tajnih podataka u vezi sa svim onim što znaju oko djelovanja portala Udar", kazao je Kaluđerović. 

Nešto kasnije danas, novine su stigle iz Vlade. Saopštili su da je na sjednici usvojena informacija o oslobađanju Vukšića od obaveze čuvanja tajnih podataka. U pitanju je djelimično oslobađanje prema kojem bi Vukšić kao svjedok mogao da govori, kako nam je nezvanično saopšteno, o sadržaju zabilješki ali ne i o službenicima koji su ih sačinili.

Kaluđerović tvrdi da iza Udara, stoji zloupotreba službi bezbjednosti.

"Koje su po Ustavu Crne Gore između ostalog depolitizovane a ovdje su one radile potpuno u funkciji jedne političke partije. Konkretno, tada partije na vlasti DPS, i gazile ljudska prava i širile gnusne neistine o građanima Crne Gore", navodi Kaluđerović. 

Podsjećamo, trećeg aprila svjedočio je bivši premijer Dritan Abazović. U sudnici je saopštio da je administrator portala Udar, prema njegovim operativnim saznanjima, bio tadašnji službenik ANB-a Filip Đuranović.

Taj portal objavljivao je materijal koji je sačinila tajna pratnja agencije na čijem čelu je bio Srđan Pavićević dok je Danilo Grozdanić, kako je naveo bivši premijer, bio šef drugog sektora koji je obavljao određene radnje i to bez pisanog naloga nadređenog.

Naredno ročište u slučaju portala Udar, zakazano je za 25. jun.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније