Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M./M.L.B./TVCG

10. 05. 2024. 10:26 >> 12:14
1
Čitaj mi:

Sud prihvatio zahtjev

Saši Čađenoviću sudiće u odvojenom postupku

Sudski postupak protiv bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića odvojen je od postupka u kojem je prvooptuženi Radoje Zvicer.

To je odlučeno nakon što je Specijalno državno tužilaštvo jutros sudu uputilo prijedlog da se protiv Čađenovića odvoji postupak, kako bi mu se sudilo u razumnom roku.

Osim Zvicera, Ljuba Milovića i Petra Lazovića na toj optužnici je još osam osoba.

Podsjetimo, Petar Lazović,  osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja, a uhapšen je nakon  medijskih objava da je EUROPOL upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića.

Tada je objavljena i SKY komunikacija. Prema navodima SDT-a sumnja se da je Lazović radio za pripadnike kavačkog klana, što je on pred tužiocem negirao.

Čađenovićev advokat Lazar Aković kazao je novinarima da je vijeće suda danas donijeli odluku kojem je postupak u odnosu na Sašu Čađanovića razdvojen.

“Ovdje se radi o jednom neprincipijalnom postupanju suda, kada je prošle godine, u novembru, spojio postupak u odnosu na Sašu Čađanovića sa ovom drugom grupom lica gdje su optuženi Zvicer i drugi. Mi smo u principu danas bili saglasni sa predlogom zastupnika optužbe da se razdvoji postupak, međutim, kaskamo u mjesto. Evo, Saša je gotovo godinu i po u pritvoru, glavni pretres nije počeo”, kazao je Aković.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja. Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

Tokom istrage navedeno je da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније