Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

04. 04. 2024. 10:29 >> 10:30
1

slučaj "tunel"

Erić negirao da je kopao tunel do Višeg suda

Državljanin Srbije, Vladimir Erić (33), koji je osumnjičen da je dio kriminalne organizacije, koja je, prema sumnjama tužilaštva, u septembru prošle godine, obila depo Višeg suda u Podgorici, tako što je do njega prokopala tunel, saslušan je jutros u tužilaštvu. On je negirao izvršenje krivičnog djela.

"Isti je iznio odbranu i u cjelosti negirao izvršenje djela za koja se tereti pri čemu je odgovarao i na pitanja postupajuceg tužioca. Pojasnio je da u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije ni bio u Crnoj Gori. Došao je u Crnu Goru 06.08.2023. godine, kako bi prebacio svog prijatelja Veljka Markovica, pri čemu se istog dana vratio u Republiku Srbiju detaljno navodeći kada i koje granicne prelaze je prešao", kazao je u izjavi za Portal RTCG Erićev advokat Stefan Jovanović.

Kako kaže, takođe je predložio tužilaštvu da od tih graničnih prelaza (granične policije) pribave podatke o navedenom.

"Erić je dao šifru od telefona radi preduzimanja radnje vještačenja, a sve naprijed navedeno govori da okrivljeni nema šta da krije", kazao je Jovanović Portalu RTCG.

Eriću, koji je, u oktobru prošle godine, uhapšen u Švedskoj, a prije 20 dana izručen Crnoj Gori, na teret se stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

On je, odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, nakon što je izručen Crnoj Gori, sproveden u spuški pritvor, gdje će boraviti do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva, podsjeća Libertas.

"Po zamolnici za izručenje u Crnu Goru, Vlada Kraljevine Švedske je donijela odluku da se V.E. izruči Crnoj Gori zbog krivičnog djela teška krađa koje je u skladu sa švedskim zakonom, dok je odbacila zamolnicu koja se odnosi na krivično djelo pripadnosti kriminalnoj organizaciji i sprečavanje dokazivanja, jer navedena djela nijesu prepoznata u njihovom zakonu", saopšteno je tada iz Osnovnog suda u Podgorici.

Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993), koji se sumnjiče da su učestvovali u kopanju tunela do sudskog depoa.

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa - Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića, Ivicu Piperovića i Predraga Mirotića.

Svi su, u međuvremenu, pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Ni nalogodavac, ni motiv obijanja sudskog depoa još nije utvrđen.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније