Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

21. 03. 2024. 13:09 >> 18:57
Čitaj mi:

Opsežna akcija policije

Dvije osobe uhapšene, za tri se traga

U akciji policije jutros su uhapšene dvije osobe, a za tri se traga zbog sumnje da su formirali, odnosno postali članovi jedne organizovane kriminalne grupe tokom 2020. godine, koja je imala za cilj izvršenje više teških krivičnih djela protiv života i tijela.

"Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem su po nalogu specijalnog državnog tužioca, sihronizovanim radnjama realizovali aktivnost u odnosu na pet lica članova jedne organizovane kriminalne grupe koja djeluje na teritoriji Crne Gore, kojom prilikom su dvije osobe uhapšene, dok se tri lica u ovom momentu ne nalaze na teritoriji Crne Gore, od kojih je jedno lice državljanin Republike Srbije", saopšteno je iz UP.

U ranim jutarnjim časovima izvršeni su pretresi na više lokacija na teritoriji Podgorice, Cetinja i Budve.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni V.B.(1984) iz Podgorice, Ž.R. (1992 ) M.M. (1990) sa Cetinja, R.V. (1986) iz Budve, S.V. (1992) iz Republike Srbije, kako je krivičnom prijavom predstavljeno izvršili krivično djelo iz člana 401a stvaranje kriminalne organizacije, odnosno postali članovi jedne organizovane kriminalne grupe tokom 2020. godine, koja je imala za cilj izvršenje više teških krivičnih djela protiv života i tijela.

"Osumnjičeni V.B. lišen je slobode tokom akcije na teritoriji Podgorice, dok je lice R.V. lišen slobode na teritoriji Budve, dok će u odnosu na preostala lica biti preduzete potražne mjere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode. Osumnjičena lica će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sprovedena na dalju nadležnost specijalnom državnom tužiocu u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Kažu da je osumnjičeni S.V. je krajem 2020. godine lišen slobode u Podgorici i procesuiran, kada je kod istog pronađeno vatreno oruže (pištolj), u odnosu na koga su preduzete policijsko-tužilačke mjere i radnje i osujećenje njegove namjere u izvršenju teškog krivičnog djela, u odnosu na jednog člana suprotstavljene organizovane kriminalne grupe.

S.V. je nakon što je izdržao kaznu zatvora tokom 2021. godine, napustio teritoriju Crne Gore.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti snažnu i odlučnu borbu protiv svih oblika kriminala, u cilju potpunog uspostavljanja kriminalističke kontrole nad djelovanjem visokorizičnih kriminalnih grupa i biti pouzdan partner Specijalnom državnom tužilaštvu, kao ključnom nosiocu borbe protiv organizovanog kriminala i shodno postavljenim prioritetima odlučno i istrajno sprovoditi aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније