Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

15. 03. 2024. 18:23 >> 18:26

REAGOVANJE

Čabarkapa pretučen prije četiri godine, napadači nisu otkriveni

Još se ne zna ko je na današnji dan prije četiri godine pretukao Božidara Čabarkapu u blizini njegove kuće, u Pljevljima. I pored brojnih obećanja pljevljske policije da će slučaj riješiti, napadači još nijesu identifikovani.

U saopštenju dostavljenom medijima, to tvrdi Božidarev brat, Velimir Čabarkapa.

"Danas se navršavaju četiri pune godine od kada su u Pljevljima na 20 metara od porodične kuće plaćenici Demokratske partije socijalista (DPS) pretukli mog brata Božidara samo zbog toga što je Srbin i što to nije krio. Kako tada tako i danas krivci nisu pronađeni uprkos silnim javnim obećanjima tadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragana Slavulja, a potom i sadašnjeg Harisa Đurđevića. Iako su dobili brojne dokaze a među njima i video snimak sa jedne obližnje kuće na kojem se počinioci jasno vide, načelnik, inspektor i tužilac nisu ništa preduzeli, čak šta više gore pomenuti video snimak je obrisan sa računara CB Pljevlja kako je nadležni inspektor naveo 'nisu imali dovoljno memorije na hard disku'", navodi se u saopštenju Čabarkape.

On je pitao načelnika CB Pljevlja, koji je nadležni inspektor za taj slučaj i ministra unutrašnjih poslova, "кaкo je moguće da se obriše doкazni materijal za slučaj koji još nije riješen?"

"Gospodine načelniče sjećate li se vašeg javnog obećanja na našoj lokalnoj televiziji da ćete u rekordnom roku pronaći napadače na Čabarkapu. Gospodine ministre, na snimku koji je obrisan su se jasno vidjeli počinioci koji su presreli mog brata nadomak porodične kuće, ali 'naš' načelnik koji mnogo glasno obećava i nadležni inspektor za taj slučaj ništa nisu preduzeli", naveo je Čabarkapa.

Pitao je i do kada će oni kao porodica da čekaju na pravdu i ugrožavanje bezbjednosti i nanošenje teških tjelesnih povreda, usled kojih njegov brat Božidar ima probleme za cijeli život sa "stalnim ispadanjem ramena koje može da riješi operacijom koja mu rešava problem ispadanja ramena, ali posle operacije nikada neće moći da podigne ruku dalje od visine ramena".

"Ko će i kada da odgovara za njegovu „invalidnost“! Znate vi dobro ko je učeatvovao u njegovom prebijanju, koji tada vaš kolega ga je pratio i javljao batinašima, isto tako znate i ko je nalogodavac! Treba li zbog osećaja straha i osećaja ugrožene bezbjednosti cijele porodice neko od nas da uzme pravdu u svoje ruke da bi zaštitio našu porodicu? Ukoliko mi ne odgovorite na ova javno postavljena pitanja, gospodine načelniče, smatraću vas lično odgovornim za situaciju mog brata iako ste tada bili inspektor", zaključuje Čabarkapa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније