Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J. [ Roditelji.me ]

28. 02. 2024. 16:22 >> 16:25
1
Čitaj mi:

INCIDENT

Vršnjački napad u Baru umalo bio koban po život dječaka

Udarac u vrat koji mu je vršnjak zadao sa leđa, u trenutku dok je jeo, umalo je prošle sedmice bio koban po život jednog tinejdžera iz Bara. Nesreća je izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji i pribranosti slučajnih prolaznika, koji su se zadesili na mjestu gdje se i dogodilo nasilje, van školskog dvorišta tokom velikog odmora. Slučaj je prijavljen policiji, a istraga je u toku. U međuvremenu, i Srednja stručna škola u Baru, u okviru svojih obaveza, ispituje šta se dogodilo među đacima, nakon čega će moći da budu izrečene i vaspitne mjere.

Kako piše portal Roditelji.me majka povrijeđenog dječaka im je kazala da petnaestogodišnjaku, koji je napao njenog sina, već predstoji mjera isključenja iz škole, koja bi trebalo da mu bude izrečena na osnovu broja neopravdanih izostanaka. Bez obzira na to, očekuje od nadležnih iz policije i tužilaštva da će do krajam ispitati ovaj slučaj i kazniti počinioca.

“Moj sin je nakon napada ostao da leži na pločniku. Ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da ga nisu spasili, da nije prišla gospođa koja je bila tu u prolazu. Nakon tog događaja postavila je i objavu na društvenim mrežama”, ispričala je majka povrijeđenog učenika Srednje stručne škole u Baru.

Tvrdi da je njenog sina, za vrijeme školskog odmora, dok je jeo, njegov vršnjak sa leđa udario u vrat ili glavu, nakon čega je on izgubio svijest.

“Po riječima očevidaca, nastavio je da ga udara i sa bokserom na ruci po glavi! U tom trenutku su mom sinu prišli gospođa i gospodin koji su ga spasili. Javilo mi se poslije toga još osoba koje su mi to potvrdile”, kaže majka povrijeđenog srednjoškolca.

Policija je, prema njenim riječima, do sad preuzela sve mjere iz svoje nadležnosti, a predstoji da vještak završi procjenu medicinske dokumentacije i da ovaj slučaj dobije sudski epilog. Bez obzira na to, upozorava da bi svi trebalo da budu svjesni opasnosti i velikog rizika koje nasilje među djecom nosi sa sobom.

“Moj sin je dobio potres mozga… Borili su mu se za život. Zastrašujuća je informacija koju su prenijeli ljudi koji su se zatekli na mjestu gdje je moje dijete napadnuto. Dječak, koji je nasrnuo na njega, vikao je: Masakriraću vas, zapamtićete me! Mislim da je to veliki znak za uzbunu”, kazala je majka dječaka iz Bara.

Navodi da je napadu prethodila vršnjačka svađa, u kojoj je učestvovao i njen sin, dan ranije.

“Nakon verbalnog konflikta, dječak je tražio od mog sina da se tuku. Ne želim ni na koji način da to opravdam, ali moj sin je morao da se odbrani i tom prilikom je udario dječaka. Bio je prinuđen da se brani, jer da bježi nije mogao ”, navodi ona.

Nastavak tog sukoba bio je, kako kaže, napad sa leđa tokom odmora, dan kasnije, van školskog dvorišta.

Direktor Srednje stručne škole u Baru Vučko Asović kazao je da, dok policija radi svoj dio posla, u ovoj obrazovnoj ustanovi su, u skladu sa svojim dužnostima i ovlašćenjima, pokrenuli postupak izricanja vaspitnih mjera. U skladu sa procedurama, i danas će nastaviti da obavljaju razgovore sa učenicima koji su učestvovali u incidentu.

Do ovog događaja, kako kaže, u školi nisu imali bilo kakvih saznanja o sukobu dječaka iz ovog odjeljenja prvog razreda.

Ni pedagoška služba nije imala bilo kakvih signala i informacija da bi do ovakve situacije moglo doći, pa nije bilo povoda da ranije reaguju. Zato ih je ovaj događaj, kako navode, sve veoma uznemirio. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније