Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

27. 02. 2024. 15:34 >> 15:36
4
Čitaj mi:

POKRET

Poslanike ne zanima Rezolucija o osudi izraelskih zločina u Palestini

Iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom kazali su da je rezolucija o osudi izraelskih zločina u Palestini blokirana u skupštinskoj proceduri. 

"Mi aktivisti i aktivistkinje Pokreta solidarnosti sa Palestinom obavještavamo javnost da Peticija, koja je u rekordnrom roku od 24 časa sakupila dovoljan broj potpisa (7.000), o iniciranju Rezolucije o osudi izraelskih zločina u Palestini je ostala blokirana u skupštinskoj proceduri. Razgovarali smo sa više poslanika iz više partija kao i predsjednicima poslaničkih klubova koji nisu pokazali spremnost da podrže Nacrt Rezolucije i na ovaj način odbili da daju podršku palestinskom narodu i osude zločine Izraela", saopštili su iz pokreta.

Kako su naveli, potreban je samo jedan poslanik od 81 koji bi nacrt Rezolucije stavio na razmatranje kod nadležnog odbora (Odbora za ljudska prava i slobode ili Odbora za međunarodne odnose i iseljenike).

"Nijedan poslanik nije pokazao spremnost da podrži ovu inicijativu građana, iako su ovoj Inicijativi prethodili zahtjevi građana sa velikih skupova podrške u svim gradovima u Crnoj Gori, kao i desetine hiljada građana koji mjesecima pružaju podršku i iskazuju solidarnost sa palestinskim narodom na različite načine. Odbijajući ovu inicijativu građana poslanici jasno pokazuju da neće podržati palestinski narod u Gazi koji se suočava sa etničkim čišćenjem, humanitarnom katastrofom, glađu, bolestima, svakonednvim i konstantnim bombardovanjima i granatiranjem, niti žele osuditi Izrael, okupatorsku silu, za zločine protiv čovječnosti, koja krši sva pravila i konvencije o ratovanju, međunarodno pravo, ljudska prava, UN rezolucije, oglušuje na mjere Međunarodnog suda pravde u Hagu i pozive medjunarodne zajednice da hitno prekine rat u Gazi", navedeno je u saopštenju. 

"Prema tome, mi građani i građanke Crne Gore, inteziviraćemo naše djelovanje, i u nedjeljama pred nama nastaviti proteste protiv odluka i stavova poslanika i njihovih partija, kao i skupove podrške palestinskom narodu. Pozivamo sve građane i organizacije civilnog društva da nam se pridruže i uključe u naredne aktivnosti Pokreta solidarnosti sa Palestinom", saopštili su iz pokreta. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније