Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.B.

19. 02. 2024. 12:10 >> 12:14
Čitaj mi:

TIVAT

Krivična protiv "Gugi komerca" i vlasnika zbog nelegalne gradnje

Službenici tivatske policije su u saradnji sa Urbanističko – građevinskom inspekcijom izvršili kontrolu u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva i utvrdili da je firma „Gugi Commerce d.o.o. Budva odstupila od građevinske dozvole koju posjeduje, pa su dalji radovi na parcelama zabranjeni.

Kako navode u saopštenju policije, službenici tivatske policije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju otkrivanja i sprečavanja nelegalne gradnje, u saradnji sa Urbanističko – građevinskom inspekcijom izvršili kontrolu u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva i tom prilikom je utvrđeno da je na dvije parcele došlo do odstupanja od građevinske dozvole koju posjeduje firma „Gugi Commerce d.o.o. Budva".

"Na jednoj parceli je izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom. Od strane inspekcije zabranjeno je izvođenje daljih radova", navode u saopštenju policije.

U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su obavještenja na zapisnik od odgovornog lica u firmi „Gugi Commerce d.o.o. Budva", B.S. (61).

"On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura. Sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva „Gugi Commerce d.o.o. Budva" i B.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", navode u policiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније