Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

21. 12. 2023. 11:59 >> 12:16
Čitaj mi:

POLICIJA  

Dvije prijave zbog zloupotrebe službenog položaja 

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, protiv zaposlenog u Upravi prihoda i carina I.L. (43), zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, piše u saopštenju Uprave policije. Podnešena je prijava i protiv brokera za koga se sumnja da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12.900 eura.

Sumnja se da je I.L. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je, dok se nalazio na svom radnom mjestu u Carinarskoj ispostavi Vraćenovići 18. juna tekuće godine, izvršio kontrolu jednog teretnog motornog vozila kojim je upravljala osoba iz Pljevalja, gdje je nakon izvršene kontroleizdao dokument u koji je unio netačne podatke, odnosno, umanjio mu je obračun carinskog duga.

“Pri čemu je kontrolisano lice platilo na ime carine manji novčani iznos od onoga koje je shodno propisima trebao. Takođe, podnijeta je krivična prijava protiv M.Ž. (41), ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu, zbog sumnje da je kao ovlašćeni broker u tom društvu izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenata ovog društva, a sve bez znanja i naloga istih, te je na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12.900 eura”, piše u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније