Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

30. 11. 2023. 14:58 >> 14:58

JOŠ TRI MJESECA

Vrhovni sud produžio pritvor Petričeviću i Pavićeviću

Vrhovni sud produžio je pritvor Bojanu Petričeviću i Periši Pavićeviću do 4. marta 2024. godine.

"Vijeće Vrhovnog suda, u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom B.P. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG) i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG", navodi se u saopštenju suda.

Okrivljenom P.P. pritvor je produžen zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi savova 1 i 6 KZCG i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG.

Podsjetimo, Petričeviću i Pavićeviću pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 6. septembra, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 2. oktobra ove godine.

Osim njih dvojice, još četiri osobe uhapšene su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je, tokom 2022. i ove godine, trgovala ljudima, građevinskim radnicima iz Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније