Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.

10. 11. 2023. 13:00 >> 14:56

RADONjIĆ SAOPŠTIO

SDT ispituje je li Kurti nezakonito izbrisan iz kaznene evidencije

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u kojem će ispitati da li je bivšem generalnom inspektoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artanu Kurtiju nezakonito izbrisana kaznena evidencija, saopštio je za Portal RTCG državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Ministar pravde Andrej Milović dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu podnesak po kom je formiran krivični predmet, a kojim traži da se utvrdi je li počinjeno krivično djelo prilikom brisanja kaznene evidencije za smijenjenog Generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija.

Iz SDT-a su nam kazali da je primljen podnesak. 

"Podnesak ministra pravde je danas primljen i po njemu je formiran krivični predmet radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz stvarne nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", kazao je Radonjić. 

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici smijenila generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artana Kurtija, saopštio je nakon sjednice premijer Milojko Spajić.

Kurti je u julu 2022. godine imenovan na poziciju generalnog inspektora u ANB-u. Kurtija je imenovala Vlada Dritana Abazovića. 

Nakon što je Kurti imenovan za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, tadašnji ministar odbrane Raško Konjević je na sjednici Vlade kazao da ima informacije da je Kurti osuđivan za pokušaj ubistva, te je izdvojio mišljenje.

Tadašnji premijer Dritan Abazović istakao je da ničega nema u kaznenoj evidenciji vezano za Kurtija.

Portalu RTCG-a su ranije dostavljeni izvodi iz žalbe koju je Kurti podnio Ustavnom sudu. Tu se vidi da je osuđivan 2004. godine kao maloljetnik, i 2009. godine. Kurti je tražio brisanje iz kaznene evidencije.

Ustavni sud je prihvatio Kurtijev zahtjev da se presude izbrišu iz krivične evidencije.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније