Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.Т.

15. 04. 2023. 16:42 >> 20:05
3

VIJEĆE VIŠEG SUDA

Odbijena žalba branilaca, Božović ostaje u pritvoru

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je žalbu advokata uhapšenog predsjednika opštine Budva Mila Božovića i potvrdilo odluku o određivanju pritvora do 30 dana. Istovremeno Vijeće je uvažilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i odredilo pritvor Boživiću po još jednom osnovu, a to je "nesmetano vođenje postupka".

Vijeće je danas razmatralo dvije žalbe, jednu advokata, a drugu tužilaštva.

Pritvor je Božoviću ranije određen zbog opasnosti od uticaja na saučesnike ali je tužilaštvo tražilo da mu se odredi i zbog "nesmetanog vođenja postupka". 

“Iz razloga jer je pritvor nužan radi nesmetanog vođenja postupka, a u pitanju je krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica”, rekao je tužilac Vukas Radonjić.

"Prethodno je sudija za istragu, po predlogu za određivanje pritvora Specijalnog drzavnog tužilaštva odredio okrivljenom pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ometanja postupka uticanjem na saučesnike", kazao državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Vijeće suda je, ističe,istovremeno odbilo žalbe branilaca okrivljenog protiv rješenja o određivanju pritvora.

"Dakle, predlog za određivanje pritvora Specijalnog državnog tužilaštva je u cjelosti usvojen,a time i razlozi za pritvor, što dodatno potvrđuje da su prikupljeni dokazi takvog kvaliteta i kvantiteta da iz njih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivična djela zbog kojih je protiv njega određeno sprovođenje istrage", istakao je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније