Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavio: I. P. ]

28. 03. 2017. 08:41 >> 12:02
3

SPECIJALNO TUŽILAŠTVO

Izdali nalog za privođenje Boljevića

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za privođenje Isata Boljevića, predsjednika borda direktora Novog duvanskog kombinata Podgorica, kako bi ga saslušali u okviru istrage o zaplijenjenim cigaretama u magacinima na Karabuškom polju.

Prema saznanjima Pobjede, za sada, policija potražuje samo Boljevića, ali se vjeruje da je u šverc cigareta, čija je vrijednost skoro četiri miliona eura, uključeno još osoba.

Iz Uprave policije danas je saopšteno da se vrši kontrola firme "Novi duvanski kombinat" AD Podgorica, "u cilju utvrđivanja eventualne povezanosti odgovornih lica u pravnom licu", u vezi sa proizvodnjom određenih brendova u toj fabrici koji su pronađeni.

Specijalni policijski tim juče je iz Novog duvanskog kombinata uzeo dokumentaciju u okviru istrage o zaplijenjenim cigaretama u četvrtak u magacinima na Karabuškom polju.

Kako istražitelji sumnjaju, cigarete su proizvedene u Novom duvanskom kombinatu, čiji je vlasnik BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predsjednik borda direktora Isat Boljević. 

Dosadašnja istraga ukazuje da je jedan kontingent cigareta ilegalno proizveden u NDKP i namijenjen za prodaju van granica Crne Gore, bez izvozne deklaracije.

Za sada se ne zna ko je sve uključen u šverc cigareta, ali se očito radi o dobro organizovanoj grupi koja godinama zarađuje velike svote novca ilegalnim poslovima, piše Pobjeda.

Uprava policija je danas saopštila da su, u sklopu akcije "Šah", prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija, kao i firme "Golden Gate" čiji su objekti u vlasništvu P.Đ. iz Tuzi, policijski i carinski službenici zaplijenili 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura.

"Policijski službenici će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica relevatnih za rasvjetljavanje ovog događaja i identifikovanja i procesuiranja lica osumnjičenih za krijumčarenje cigareta", kazali su iz policije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније