Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

24. 06. 2024. 23:08 >> 23:09
Čitaj mi:

HRVATSKA TRAGEDIJA

Zakanji u 98. minutu postao heroj Italije i rasplakao "vatrene"

Djelovalo je da je sve riješeno, da će Hrvatska osvojiti 2. mjesto u grupi B, ali je odbrana tima Zlatka Dalića poklekla u posljednjim sekundama - Rikardo Kalafjori je sjajno prošao, asistirao Matiji Zakanjiju, koji je u 98. minutu savladao Dominika Livakovića za konačnih 1:1 i odveo Italiju u osminu finala Evropskog prvenstva.

Činilo se da će se nakon meča pričati samo o Luki Modriću, koji je za 32 sekunde prešao put od tragičara do heroja, ali je as Lacija pokvario feštu "vatrenima".

Legendarni "kapetan" je u 54. minutu preuzeo odgovornost i šutirao penal koji je skrivio Davide Fratezi igranjem rukom, ali mu je sjajni Đanluiđi Donaruma odbranio.

Ali, poslije samo 32 sekunde Modrić se iskupio - nakon odličnog centaršuta Luke Sučića, Ante Budimir je šutirao iz blizine, Donaruma nestvarno odbranio, ali je as Reala prvi natrčao na loptu i poslao je pod prečku.

Taj gol je Modrića promovisao u najstarijeg strijelca ikada na evropskim prvenstvima sa 38 godina i 289 dana.

I opet je sve bilo u znaku broja 32, jer je za toliko dana nadmašio rekord Splićanina Ivice Vastića, koji je 2008. dao gol za Austriju u sudijskoj nadoknadi za remi protiv Poljske.

Do kraja su obje selekcije imale po nekoliko šansi, a kada se činilo da je sve gotovo Italija je krenula u kontru, a Zakanji prvim golom u dresu "azura" donio 2. mjesto.

Aktuelni šampion će u osmini finala igrati sa Švajcarskom, a Hrvatskoj je sada potrebno čudo da se domogne nokaut faze kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

U prevodu - neophodan joj je poraz Slovenije sjutra od Engleske sa makar tri gola razlike i Srbije od Danske u grupi C, te da i Češka i Gruzija izgube od Turske, odnosno Portugala u grupi F.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније