Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

23. 06. 2024. 22:55 >> 07:55
Čitaj mi:

GOL U 92. MINUTU

Filkrug donio 1. mjesto Njemačkoj

Činilo se da od velikog derbija Njemačke i Španije u četvrtfinalu neće biti ništa, jer je "prste" umiješala ekipa koja je na prošlom Euru izbacila tadašnjeg prvaka svijeta, Francusku - Švajcarska. Ali, u 92. minutu je Niklas Filkrug dao gol za 1:1 i sačuvao "elfu" 1. mjesto u grupi A.

Tim Murata Jakina je u obračunu za 1. mjesto u grupi A umalo iznenadio domaćina 17. šampionata Starog kontinenta, jer je vodio preko 60 minuta.

Protivnici VAR-a bi samo trebalo da pogledaju večerašnju utakmicu i prekinu one priče kako ta tehnologija "ubija" srž fudbala, jer je pomogao sudijama da riješe dvije veoma važne situacije.

U 17. minutu je Robert Andrih postigao gol, počela je fešta na "Frankfurt areni", ali je Masimo Irati iz VAR sobe pozvao zemljaka Danijelea Orsata da pogleda snimak.

Jednom od najboljih arbitara na svijetu nije trebalo puno da poništi pogodak Andriha, jer je Džamal Musijala nekoliko sekundi prije šuta veziste Bajer Leverkuzena faulirao Mišela Ebišera.

Švajcarska je do vođstva stigla u 28. minutu, kada je nakon pasa Rema Frojlera pogodio Dan Endoj. Činilo se u prvi mah da je napadač Bolonje u ofsajdu, ali se na snimku vidjelo da ga je "u igri" držalo stopalo Antonija Ridigera.

Domaći su u nastavku opsjedali gol Jana Zomera, a prvu veliku šansu je propustio Džamal Musijala, koji je u 50. minutu nakon sjajnog pasa Florijana Virca gađao pravo u čuvara mreže Intera.

Uskoro je pokušao i Toni Kros, da bi u 70. Manuel Akanđi sjajno blokirao zicer Jozue Kimiha.

Njemci su jurišali ka golu koji bi im bio dovoljan za 1. mjesto, Kai Haverc je pogodio gornji dio prečke, ali je najbliže bio Granit Džaka, koji je u 88. minutu sjajno šutnuo sa 20 metara, a Manuel Nojer još bolje odbranio.

I, onda, kada se činilo da je sve gotovo, akcija rezervista je razgalila srca domaćih navijača - David Raum je centrirao, a Filkrug glavom pogodio u 92. minutu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније