Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

22. 06. 2024. 16:59 >> 17:46
Čitaj mi:

REMI KOJI NIKOME NE ODGOVARA

Spektakl u Hamburgu, Gruzija promašila zicer za pobjedu

Kada igra Gruzija, spektakl je zagarantovan. Tako je bilo i u porazu od Turske (3:1), tako je bilo i danas u Hamburgu, gdje je tim Vilija Sanjola u meču prepunom amplituda u igri oba tima izborio remi sa Češkom (1:1). Remi koji ni jednima ni drugima ne znači mnogo, jer ih samo pobjede u posljednjem kolu protiv Portugala, odnosno Turske, vode u osminu finala.

Češka je mnogo bolje počela meč, opsjedala gol Giorgija Mamardašvilija, ali je dvometraš iz Valensije činio čuda. Savladan je, ipak, u 23. minutu, Adam Hložek je počeo da slavi, ali je pregledom VAR-a ustanovljeno da je napadač Bajera igrao rukom.

Nakon pola sata igre, odnosu u šutevima ka golu je bio 13:0 za Čehe, a Gruzini su tek u finišu poluvremena krenuli naprijed.

I to im se odmah isplatilo - kapiten Guram Kašija je propustio zicer, ali je sudija Danijel Zibert morao da gleda VAR, jer je Robin Hranač, koji je na utakmici sa Portugalom dao autogol i "namjestio" pogodak Fransisku Konseisaou u 92. minutu, igrao rukom.

Poklon je iskoristio Žorž Mikautadze, koji je realizovao penal.

Čim se krenulo sa centra, Patrik Šik je imao novu šansu, ali je Mamadaršvili opet bio sjajan.

Gruzija je u 57. minutu mogla da povede 2:0 da Anzor Mekvabišvili nije šutirao pored gola.

Kazna je brzo stigla - nakon kornera je rezervista Ondžej Lingr pogodio stativu, a Šik dao šesti gol na sedmoj utakmici na evropskim prvenstvima. Produktivniji od njega je samo legendarni Mišel Platini, koji je devet puta tresao mrežu na svom jedinom Euru, 1984. godine.

Do kraja su Česi imali još nekoliko prilika, ali nisu mogli do preokreta. Šta više, Gruzija je imala zicer za pobjedu u 95. minutu, kontru tri na jedan, ali je Saba Lobjanidze šutirao preko prečke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније