Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

22. 06. 2024. 07:28 >> 08:30
Čitaj mi:

ČEŠKA I GRUZIJA ZA PRVE BODOVE

Portugal juri prvo mjesto u grupi, Belgija bez prava na grešku

Drugo kolo na Evropskom prvenstvu biće zatvoreno danas utakmicama Turska - Portugal, Češka - Gruzija, te Belgija - Rumunija. Sva tri meča pratite na kanalima TVCG i na našem Portalu.

Program otvaraju Česi i Gruzijci u 15 časova.

Obje selekcije su upisale poraze na startu, ali su pružile jako dobru igru.

Česi su do finiša vodili protiv Portugala, dok je Gruzija takođe do kraja bila u igri u duelu sa Turskom (3.1).

Tako da ovaj duel je praktično eliminacioni.

Uloga favorita pripada Česima, ali sigurno da debitan ima svoje adute.

"U prvom meču nam je nedostajalo smjelosti, bili smo pod stalnim pritiskom, morali smo da se branimo tokom cijelog meča, što smo, u stvari, uradili prilično dobro", rekao je Hašek na konferenciji za novinare o porazu od Portugalaca sa 1:2 u utorak.

Hašek je siguran da će ekipa odigrati bolje..

"Želimo da pokažemo drugo lice, da napadnemo, posjedujemo loptu, da budemo opasni", dodao je Hašek.

Od 18 časova sastaće se Turska i Portugal.

Pobjednik tog duela bi praktično osigurao prvo mjesto u grupi.

Selektor Portugla Roberto Martines je na konferenciji za novinare branio Ronalda pošto su neki sportski mediji ocijenili da je njegova igra bila "prilično bez veze" u prvom meču Portugala protiv Češke (2:1) na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

"On (Ronaldo) bio je veoma disciplinovan, vrijedno je radio i veoma je važan igrač za nas jer otvara prostor za druge igrače", rekao je trener Portugala, Španac Martines.

Trener je tako odgovorio jednom novinaru koji ga je pitao da li bi Ronaldo trebalo da bude na klupi i da bude na terenu na kraju meča, poslije sezone u saudijskom šampionatu.

"Važno je razumjeti šta jedan igrač donosi. Za nas Kristijano donosi iskustvo, znanje, prilike za gol, kretanje, mogućnost otvaranja prostora", rekao je Martines.

"Kristijano je u reprezentaciji Portugala jer to zaslužuje. Postigao je 51 gol na 50 mečeva, a sva statistika njegove fizičke spremnosti pokazuje da može da igra svaka četiri dana", dodao je trener portugalske reprezentacije.

 Na kraju dana igraće Belgija i Rumunija.

Dvije selekcije u dijametralno suprotnom raspoloženju dočekuju duel.

"Đavoli" su senzacionalno poraženi od Slovačke i praktično nemaju pravo na grešku, dok su Rumuni blistali protiv Ukrajine (3:0) i odgovara im i bod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније