Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

20. 06. 2024. 16:58 >> 17:12
5
Čitaj mi:

DRAMA U MINHENU

Srbija do boda u 95. minutu, Jović heroj

Dramatičan meč odigrali su Srbija i Slovenija, a na kraju je bilo neriješeno 1:1. Više za pobjedom ima da žali Slovenija koja je vodila do petog minuta nadoknade, kada je na scenu stupio Luka Jović i glavom osigurao bod "orlovima".

Slovenci sada imaju dva boda, a tim Dragana Stojkovića je upisao prvi.

Dinamična utakmica viđena je u prvih 45 minuta u Minhenu.

Obje selekcije propustile su po nekoliko dobrih šansi.

Slovenija je imala inicijativu u prvih pola sata, iz toga su se izrodili pokušaju Čerina i Mlakara, ali je Rajković sjajno odbranio.

Kako je poluvrijeme odmicalo, tako je Srbija uspostavljala kontrolu, pa je u 27. minutu Vlahovićev sjajan udarac glavom odbranio Oblak. Potom i Mitrović na petercu nije dobro reagovao nakon kornera Tadića...

U 38. minutu "zmajčeki" su u jednom napadu stvorili dvije prikike. Elšner je udarscem iskosa sa desne strane pogodio stativu, da bi Šeško odbijenu loptu poslao pored stative.

Do velikog odmora, viđeno je veliko uzbuđenje pred golom Slovenije. Mitrović je u 42. minutu na petercu zagradio jednog defanzivca Slovenije, a potom iz okreta šutirao, Oblak je odbranio.

Srbija je mnogo bolje otvorila nastavak, pokušao je Mitrović u dva navrata. Prvo ga je nadmurdio Oblak, a potom je šutirao glavom sa pe metara preko gola.

Potom je odgovorila Slovenija preko Šeška u 58. minutu. Njegov udarac sa ivice kanzenog prostora odbranio je Rajković.

I onda su "zamjčeki" poveli u 69. minutu. 

Dobar je to bio kontranapad. Na kraju ubacivanje sa lijeve strane, a Karničnik je na drugoj stativi sačekao loptu i iz blizine je poslao u mrežu.

Srbija je u 72. minutu bila blizu izjednačenja, ali je Mitrović sa peterca pogodio samo prečku.

Tim Dragana Stojkovića je do kraja dao sve za napad i to se isplatilo u petom minutu nadoknade.

Jović je glavom nakon kornera pogodio za konačnih 1:1.

Fudbaleri Srbije će u posljednjem kolu igrati protiv Danske, a Slovenija protiv Engleske.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније