Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

19. 06. 2024. 20:00 >> 20:14
1
Čitaj mi:

EURO

"Manšaft" je nezaustavljiv

Mađarska je ostavila bolji utisak nego protiv Švajcarske, imala svoje prilike, prijetila iz prekida, ali preko puta sebe je imala savršenu njemačku mašinu.

Već u prvih 20 sekundi umalo šog u Štutgartu, kada je Šalai provao da ukrade loptu i ostvari poziciju za šut, ali je Manuel Nojer pravovremeno reagovao.

Njemci su se brzo konsolidovali i uspostavili prednost u posjedu, iz čega su krenule i da se ređaju šanse.

Kai Haverc je odlično uspio da se oslobodi čuvara i iz peterca dobro šutira, ali je golman Lajpciga Petar Gulači sjajno reagovao i odbranio.

Odmah iz tog kornera Andrih je uhvatio volej u stilu Zinedina Zidana 2002. godine, ali je njegov šut glavom blokirao Bola.

Nedugo nakon tih prilika Njemačka je i došla do prednosti. Gundogan je bio uporan, Orban je probao da iskoristi svoju snagu i zagradi se, ali se odbio od fudbalera Barselone koji je prvi došao do lopte i kroz gužvu oko sebe uspio da upolsi Musijalu koji je bio precizan za vođstvo domaćih.

Mađarska je mogla do izjednačenja, kada je slobodni udarac izveo Dominik Soboslaj. Zvijezda Liverpula je uputio preciznu loptu, ali je i Manuel Nojer zablistao sjajnom paradom.

Musijala je potom imao još jednom priliku, svi su skočili jer su mislili da je fudbaler Bajerna pogodio mrežu, ali lopta je završila pored stative.

Na samom kraju poluvremena Roland Šalaj je zatresao mrežu nakon pasa Soboslaja, ali je on poništen zbog ofsajda.

U nastavku prva je zaprijetila Mađarska, Šalaj ovog puta asistent, ali je Varga iz dobre pozicije glavom tukao preko gola.

Uslijedila je najljepša akcija ma meču u kojoj je sve krenulu od Rudigera u jednom dodiru - Kros- Musijala- Midlštat i na kraju Gundogan koji je bio precizan i već tada je bilo jasno da će Njemci dobit meč.

Prijetila je Mađarska do kraja, imala svoje šanse, tražili su penal u samom finišu, ali ga nisu dobili. 

Biće sada teško za "Laku konjicu" do kraja ali su favoriti protiv Škotske, i moraće da prate i ostale grupe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније