Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

19. 06. 2024. 17:02 >> 17:30
Čitaj mi:

EURO 2024

Đasulja od tragičara do heroja, Albanija do boda nakon ringišpila

Samo tri minuta je trebalo Hrvatskoj da sačuva svoju mrežu i sa velika tri boda da već "jednom nogom" bude u doigravanju. Međutim Klaus Đasulja veteran njemačkog Darmštata je izrastao u heroja Albanije, iako je do 93. minuta bio tragičar budući da je njegovim autogolom upravo Hrvatska preokrenula rezultat i povela sa 2:1.

Utakmica u Hamburgu nastavila je trent ovogodišnjeg EURA da prusustvujemo sjajnim utakmicama, rezultatski neizvjesnim sa bespoštednom borbom.

U sjajnoj atmosferi na Folkspark štadionu, Albanija je već u 10. minutu šokirala Hrvate.

Ćazim Ljači, fudbaler praške Sparte, koji je dobio prednost u odnosu na Seferija, odlično je utrčao u 16 metara Hrvatske i glavom savladao Livakovića na pas Asanija.

Loše je reagovao doduše golman Fenerbahčea, kojem je lopta prošla kroz ruke.

Odmah nakon gola Albanija je mogla da udvostruči prednost, ali je šut Bajramija blokiran.

Hrvatska je prvi put tek u 26. minutu kada je Petković sjajno izbjegao ofsajd zamku, ali je na pas Majera glavom šutirao pored gola.

Najveća prilika do kraja prvog poluvremena ipak pripada Albaniji. Modrić je dao loptu u noge protivnika, Brozović i Šutalo očajno reagovali, ali Aslani nije uspio da savlada ovog puta sjajnog Livakovića.

U nastavku, bolja igra "vatrenih" koji su zaprijetili prvo preko Šutala, koji nije uspio sa dva metra da sprovede loptu u mrežu.

I onda su uslijeidla dva minuta preokreta. Budumir je iz prve odigrao za Kramarića, koji je kroz noge Hisaja pogodio mrežu Strakoše.

Samo dva minuta kasnije splet nesrećnih okolnosti po Albance. Ponovo je Budimir ubacio loptu, ona je došla do Sučića koji je pucao, lopta se dva puta odbila od albanskih igrača i na kraju na nju je naletio rezervista Klaus Đasulja koji je sproveo u sopstvenu mrežu. 

Albanci se nisu predavali, napadali su a Arben Hodža fudbaler zagrebačkog Dinama je prvi zaprjetio sjajnim udarcem sa 20-ak metara, ali nije uspio da savlada Livakovića.

I baš kada je Hrvatima trebalo samo tri munta da sačuvaju rezultat, Klaus je izrastao u heroja. Očajna reakcija hrvatske odbrane, na kraju lopta kroz noge Joška Gvardiola za delirijum u Hamburgu. 

"Vatreni" se sada nalaze u ponoru, imaju svega jedan bod, a čeka ih duel sa Italijom. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније