Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

18. 06. 2024. 19:57 >> 20:03
Čitaj mi:

EURO

Spektakl u Dortmundu pripao Turskoj, Gruzija oduševila na debiju

Malo ko je očekivao da će duel Turske i Gruzije biti jedan od najinteresantnijih u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Od prvog minuta prštalo je i na terenu i na tribinama, na kraju pobjeda Turske - 3:1. Za Gruziju ovo je bio prvi meč na Evropskim prvenstvima u istoriji.

Turci su od samog starta bili konkretniji, i imali prvu šansu, u 10. minutu Ajhan je pogodio stativu.

Gruzija je uzvratila dva minuta kasnije, kada je golman Gunok zaustavio udarac Mekvabišvilija.

Turci su dodali gas i poveli u 25. minutu, kada je Muldur postigao gol koji će biti u užem izboru za pogodak šampionata - uhvatio je volej sa ivice šesnaesterca, pravo u rašlje za 1:0.

Montelin tim je tada bio u naletu i poslije samo dva minuta Jildiz je zatresao mrežu, ali je VAR signalizirao ofsajd poziciju, pa je gol poništen.

Gruzija je uspjela da se vrati i u 32. minutu i dođe do izjednačenja, kada je Mikautadze pogodio za 1:1.

Isti igrač je mogao i da donese preokret dva minuta kasnije, uhvatio je volej koji je završio pored stative.

I u drugom poluvremenu nastavljena je velika borba na terenu, reprezentacije su se smjenjivale u napadima, nešto konkretnija je bila Turska.

Nakon nekoliko neiskorišćenih prilika na scenu je stupio mladi fudbaler Arda Guler, namjestio se, opalio sa preko dvadeset metara i prelijepim golom vratio prednost Turskoj - 2:1.

Samo pet minuta kasnije tresla se prečka Turske, Kočarošvili je gađao ka golu Gunoka, malo je falilo da dođe do novog izjednačenja.

Nevjerovatnu priliku za izjednačenje propustila je Gruzija u 93. minutu - sa pet metara je pokušao Zivzdibaze, mogao da bira gdje da šutira, loptu je poslao pored gola.

U posljednjem minutu Gruzija je pogodila i stativu, pa i jednog od igrača Turske na putu ka praznom golu. Uslijedila je kontra Turske, golman Gruzije ostao u šesnaestercu Turske, a konačnih 3:1 na prazan gol postavio je Akturkoglu.

U drugom meču grupe F od 21 sat igraće Portugal i Češka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније