Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

17. 06. 2024. 22:57 >> 23:13
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Francuzi pretrčali Austrijance, prelomio autogol

Kao što se i očekivalo, fudbaleri Francuske pobijedili su Austriju 1:0 u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Minimalna pobjeda, ali reklo bi se da trijumf nije dolazio u pitanje.

Francuzi su očekivano od starta imali posjed i igru na polovini rivala, ali, nije to bilo baš najbolje poluvrijeme izabranika Didijea Dešana.

Odmah u uvodnim minutima, Mbape je protutnjao po lijevoj strani, gađao je prvi ugao, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

Francuzi su imali još nekoliko solidnih napada, ali je evidentno da je Ralf Rangnik bio dobro pripremio svoj tim.

U 36. minutu Austrija je imala čist zicer, poslije lijepe akcije i centaršuta sa lijeve strane, Sabicer je sjajno spustio loptu do Baumgartnera koji je izašao sam na Menjona, ali je francuski golman odlično intervenisao.

Kazna je uslijedila samo dva minuta kasnije - Mbape je prošao po desnom boku, uputio je snažan centaršut, a Veber u želji da interveniše, glavom je skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu nastavila je Francuska da kontroliše stvari na terenu, stvarala šanse. Najveću priliku imao je Mbape u 55. minutu - još jednom je pokazao koliko je brz, pretrčao odbranu Austrije, našao se oči u oči sa golmanom Pencom, kada su svi vidjelu loptu u golu, ona je završila pred stative.

U 67. minutu probili su Francuzi po lijevoj strani, uslijedio je pas u kazneni prostor, ali je zamalo zakasnio Dembele da proslijedi loptu u praznu mrežu.

U finišu meča poslije jednog duela u kaznenom prostoru, Kilijan Mbape je udario nosem u rame Kevina Dansa i zbog toga je morala da mu se ukaže pomoć. 

Do kraja meča Francuzi su bili bliži golu, zaprijetili su i Austijanci ali nedovoljno da se rezultat promijeni pa je ipak ostalo 1:0.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније