Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

17. 06. 2024. 19:57 >> 20:10
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Veliko iznenađenje na Euru, Slovačka nadigrala Belgiju

Nakon pobjede Rumunije protiv Ukrajine, dogodilo se još veće iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - jedan od favorita iz sjenke, reprezetacija Belgija izgubila je od Slovačke u Frankfurtu 1:0.

Belgija je dobro počela, već u prvih šest minuta Lukaku je imao dvije izgledne situacije pred golom Slovačke, ali nije uspio da postigne gol.

Uslijedio je šok da drugoj strani, nakon greške Dokua lopta je došla do igrača Slovačke, prvo je šutirao Kucka, odlično intervenisao golman Kastels, ali je loptu odbio do Šranca koji je iskosa uspio da pronađe put do mreže za 1:0.

Belgija je u 21. minutu bila blizu izjednačenja - Dubravka je komplikovao, loše je dodao loptu dok je bio daleko van gola, međutim, Trosarov šut sa distance na maltene prazan gol nije bio precizan.

U finišu prvog poluvremena šanse na obje strane - u 40. minutu Haraslin je fenomenalo pucao sa ivice šesnaestreca, ali je još bolje intervenisao golman Belgije Kastels. Na drugoj strani Lukaku je imao priliku da postigne gol u 41. minutu, nije se najbolje snašao u šesnaestercu Slovačke, lopta je nakon pokušaja driblinga otišla u gol-aut.

U drugom poluvremenu totalna dominacija Belgije, ređale su se šanse, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

U 56. minutu Lukaku je zatresao mrežu, ali je nakon reakcije iz VAR sobe gol poništen zbog ofsajda.

Najveću priliku za izjednačenje Belgijanci su imali u 62. minutu - šutirao je Bakajoko, Dubravka bio savladan, ali je sa gol linije intervenisao Hancko.

Lukaku je u finišu meča opet postigao gol i to u 86. minutu, ali je i on poništen nakon rekacije iz VAR sobe zbog igranja rukom Opende u ranijoj fazi napada. 

Slovačka je do kraja uspjela da se odbrani uprkos nadoknadi od sedam minuta i dođe do velikog trijumfa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније