Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

16. 06. 2024. 22:54 >> 22:57
1
Čitaj mi:

ODLUČIO GOL BELINGEMA

Engleskoj derbi dana, Srbija zaprijetila tek u finišu

Dugo očekivani obračun Srbije i Engleske u grupi C Evropskog prvenstva nije donio spektakl kakvom su se navijači nadali, jer je Gordi Albion dominirao do 80. minuta. Vidjevši da gube, "orlovi" su tada podigli nivo igre, napravili veliki pritisak i nekoliko puta zaprijetili Džordanu Pikfordu, ali je ostalo 1:0.

Tim Gareta Sautgejta je na početku meča "sakrio" loptu rivalu, o čemu najbolje govori činjenica da je "orlovima" bilo potrebno čak pet minuta i 59 sekundi da kompletiraju prvi pas.

Imali su puno problema u odbrani, pogotovo Andrija Živković i Filip Kostić na pozicijama ofanzivnih bekova.

Upravo su njih dvojica krivci za prvi gol - Kajl Voker je dao loptu u prostor, Bukajo Saka pretrčao Kostića i centrirao, a Strahinja Pavlović imao nesreću da je samo skrene do Džuda Belingema, koji je nadskočio znatno nižeg Živkovića i rutinski glavom pogodio za 1:0 u 13. minutu.

U 1. poluvremenu je jedinu šansu za Srbiju, i to ne stopostotnu, imao Aleksandar Mitrović, koji je u 20. minutu nakon greške Engleza šutirao sa 17-18 metara pored stative koju je već pokrio Džordan Pikford. To im je bio jedini šut u 1. poluvremenu.

To i ne čudi, jer su najbolji strijelac srpske reprezentacije i Dušan Vlahović bili potpuno odsječeni.

Srbija je u nastavku "živnula" i zaprijetila u uvodnim minutima, ali nije mogla do izjednačenja.

Do prve velike šanse u nastavku se čekalo do 77. minuta, kada je Džarod Bouen centrirao, Hari Kejn šutirao glavom, a Predrag Rajković loptu odbio do prečke.

U 82. i 83. minutu Srbija je imala najbolje prilike da izjednači - prvo je Pikford odbranio odličan šut Vlahovića, a nakon kornera je Džon Stons glavom zaustavio udarac Veljka Birmančevića.

Stojkovićevi puleni su još nekoliko puta pokušali da stignu do izjednačenja, ali je ostao rezultat iz 13. minuta...

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније