Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

16. 06. 2024. 16:51 >> 16:55
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Holandija izmorila Poljsku i u finišu došla do preokreta

Holandija je demonstrirala totalnu dominaciju u većini meča sa Poljskom na startu takmičenja u grupi D i nakon preokreta došla do prve pobjede na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - 2:1.

U Hamburgu je viđeno još jedno efikasno prvo poluvrijeme na prvenstvu - postignuta su dva gola i to za 29 minuta.

Uspjela je Poljska prva da povede i to nakon prekida. Korner je izveo Zjelinksi, odlično u šesnaestercu skočio Adam Buksa i pronašao put od mreže za 1:0 u 16. minutu.

Holandija je kao i prije primljenog gola nastavila da više ima loptu u nogama, stvarala šanse, ali nije uspijevala da postigne pogodak.

Konačno se ofanziva isplatila i to u 29. minutu. Gakpo je šutirao sa preko 20 metara, lopta je zakačila jednog defanzivca rivala i završila u golu za erupciju oduševljenja navijača Holadnije kojih je dominantvo više bilo u Hamburgu.

Inicijativa Holandije nastavila se i do kraja prvog poluvremena - opet je Gakpo bio u prilici, igrao se 42. minut kada je igrač Liverpula nakon povratne lopte sa nekoliko metara šutirao preko prečke.

I početkom drugog poluvremena Holandija je nastavila da prijeti, centaršut Gakpa, ali je neko u posljednjem trenutku intervenisao ispred Depaja.

U 54. minutu nova opasnost pred golom Poljske - Rajnders je započeo, Gakpo nastavio, a Simons sa desetak metara šutirao pored stative.

Pet minuta kasnije zaprijetila je Poljska, Kivijor je šutirao u 59. minutu iskosa sa desne strane, golman Holandije je dobro intervenisao.

Totalnu dominaciju u drugom poluvremenu Holanđani su krunisali u samom finišu meča, lopta je nekako došla do Veghorsta koji je šutirao jako sa pet metara - nemoćan Šćensni u 83. minutu.

Mogla je Poljska do izjednačenja u 89. minutu - prvo je Šviderski pokušao da pogodi, odlično je odbarnio Ferbrugen, a nakon odbijene lopte pokušao je Piotrovski, ali se rezultat nije promijenio.

Drugi meč ove grupe biće odigran sjutra, sastaće se Austrija i Francuska.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније