Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

15. 06. 2024. 22:55 >> 23:05
Čitaj mi:

TRIJUMF "AZURA"

Italija preživjela šok, pa nadigrala Albaniju

Početak nije mogao da bude gori - Federiko Dimarko je očajno izveo aut ka saigraču iz Intera Alesandru Bastoniju, što je iskoristio fudbaler Sasuola Nedim Bajrami i dao najbrži gol u istoriji evropskih prvenstava, već u 23. sekundi. Mnoge bi to pokolebalo, ali su Italijani pokazali i psihičku stabilnost i umješnost, jer su već u 16. minutu vodili 2:1. Tim rezultatom je i završen meč sa Albanijom.

Osim te užasne greške na samo startu, kada je Đanluiđi Donaruma nemoćno gledao kako mu se trese mreža, tim Lućana Spaletija je odigrao izvanredno 1. poluvrijeme.

"Azuri" su dominirali, stalno prijetili Tomasu Strakoši, a upravo je jedan od tragičara i donio izjednačenje - nakon akcije sa Dimarkom nakon kornera, kapiten Rome Lorenco Pelegrini je centrirao, a Bastoni glavom zatresao mrežu u 11. minutu.

Još jedan as Intera je donio preokret - Federiko Barela je u 16. minutu iz prve udario loptu, nije je baš najčistije zahvatio, ali je Strakoša bio nemoćan.

Golman Brentforda je do velikog odmora imao dvije izvanredne odbrane - u 33. minutu je zicer Davidea Fratezija skrenuo do stative, a u 40. odlično ušao u šut Pelegriniju i spriječio ga da povisi na 3:1.

A onda su Italijani odigrali tipično italijansko 2. poluvrijeme - sakrili su loptu, praktično nisu dozvolili da se Donaruma iskaže, a to ih je umalo koštalo u 90. minutu.

Naime, Rej Manaj je bio jači u duelu sa Rikardom Kalafjorijem, izašao sam pred sjajnog golmana, ali nije mogao da ga savlada.

U srijedu ih čeka mnogo teži zadatak, jer će igrati sa Hrvatskom, koja mora da osvoji makar bod poslije današnjeg poraza od Španije (3:0) kako bi na zatvaranju grupe B protiv Albanije imala šansu da trijumfom nad Albanijom izbori makar status jedne od najboljih trećeplasiranih selekcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније