Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

17. 11. 2022. 17:37 >> 06:45
5

ĐUROVIĆ ZA PORTAL

"Nedolazak lidera na sastanak bio bi loša poruka"

Predsjednica crnogorskog Parlamenta Danijela Đurović pozvala je lidere svih parlamentarnih partija da dođu na sjutrašnji sastanak o prevazilaženju političke krize, kako bi se našao izlaz iz ozbiljne političke situacije u kojoj se Crna Gora nalazi. Đurović je u izjavi za Portal RTCG kazala da su izbor sudija Ustavnog suda, kompletiranje Sudskog savjeta, izbor VDT-a, te sprovođenje izborne reforme prioritetne teme oko kojih se mora naći minimum saglasnosti.

"Vremena za čekanje više nema, kao ni izgovora i opravdanja za odlaganje onoga što je davno trebalo da uradimo", poručila je Đurović.

Poručila je da su političari u obavezi da građane izvedu iz stanja tenzije.

"Građani su umorni od naših stalnih nesuglasica i prebacivanja odgovornosti i traže da pronađemo način za odblokiranje institucija i nastavak evropskog puta Crne Gore. Kao odgovorni političari, dužni smo da ih izvedemo iz stanja tenzije koje traje neprimjereno dugo i da im konačno stvorimo uslove za bolji život.

Zbog toga, tražim od političkih subjekata da se na sjutrašnjem sastanku pojave na nivou lidera i da tom susretu damo neophodnu dozu ozbiljnosti", navela je Đurović.

Ocijenila je da bilo kakve improvizacije po pitanju dolaska ili nedolaska na sastanak, kao i promjene formata učešća na istom ne doprinose izlasku iz krize.

"Naprotiv, samo će do kraja ogoliti i diskreditovati one političke subjekte koji se njima bave i degradirati ih u očima i građana i međunarodne javnosti", zaključila je Đurović.

Đurović je zakazala za sjutra sastanak sa predsjednicima parlamentarnih partija radi prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније