Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ N1 ]

01. 11. 2023. 20:13 >> 20:29

RUSKA GRUPA

Vagner nastavlja da regrutuje vojnike, Prigožinov sin rukovodi grupom

Ruska plaćenička grupa Vagner je navodno nastavila da regrutuje vojnike u ruskim gradovima Permu i Novosibirsku, objavili su lokalni mediji.

Sin preminulog osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina, Pavel Prigožin, nastavio je da rukovodi grupom, navodi Kijev indipendent.

Na svom vrhuncu, Vagner je brojao desetine hiljada ljudi, među njima osuđenici, njih 50.000, kojima je nuđena sloboda ako prežive sukobe u Ukrajini, dobrovoljci i bivši pripadnici specijalnih snaga.

Prigožin i njegovi najbliži ljudi poginuli su kada se iz još nepoznatih razloga srušio privatni avion kojim su iz Moskve leteli za Sankt Peterburg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније