Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

N1 [ R.B. ]

22. 01. 2024. 08:42 >> 08:42

VELIKO NEVRIJEME

Oluja paralizovala Irsku: Vjetar čupao stabla, otkazani letovi

Avio-kompanije su otkazale 148 odlaznih i dolaznih letova u Dublinu u nedjelju zbog oluje koja je bjesnila, rekao je operater aerodroma.

Oluja Isha takođe je primorala slijetanje 24 aviona do 17:00 u nedjelju, dok ih je 27 usmjereno na aerodrome.

Irska nacionalna meteorološka služba Met Eireann izdala je narandžasto vremensko upozorenje rano u nedjelju za većinu zemlje, uključujući i Dublin, što znači da vjetrovi značajno mogu uticati na ljude, infrastrukturu i aktivnosti u tom području.

Irish Times javlja da je u nedjelju veče uslijed oluje 170.000 domaćinstva ostalo bez struje. Crveni meteoalarm proglašen je za pokrajinu Donegal.

Visoki talasi na obali svjedoče o razornoj snazi vjetrova. Srušena su mnoga stabla i električni vodovi zbog čega vatrogasci imaju pune ruke posla. Zbog srušenih stabala blokirane su neke saobraćajnice.

I aerodrom Schiphol u Amsterdamu otkazala je 130 letova predviđenih za ponedjeljak kao preventivnu mjeru zbog snažnih vjetrova koji se očekuju kad oluja Isha dođe do Holandija, saopšteno je u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније