Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Mina ]

12. 01. 2024. 09:20 >> 09:20

IRSKI PREMIJER U CRNOJ GORI

Vardkar: Crna Gora na čelu kolone za pristupanje EU

Irska se zalaže za princip regate u procesu proširenja Evropske unije (EU), kazao je premijer te države Leo Vardkar, dodajući da je Crna Gora na čelu kolone i da se zalažu da ona bude prva naredna članica.

Iz kabineta premijera Milojka Spajića je saopšteno da je na sastanku Spajića i Vardkara, koji je u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, rečeno da vjeruju da će dvije države nastaviti da jačaju odnose i u okviru EU.

“U odnosu na politiku proširenja EU, Irska se zalaže za princip regate”, kazao je Vardkar.

Prema njegovim riječima, svaku državu je potrebno posmatrati u kontekstu postignuća i isporučenih rezultata.

“Crna Gora je definitvno na čelu kolone i naša ambicija je da postane prva naredna članica”, kazao je Vardkar.

Spajić je, kako je saopšteno, poručio da je Vlada Crne Gore posvećena evropskoj perspektivi države.

“Kroz prizmu usvajanja najviših evropskih standarda, sprovodimo reforme na planu evropske intergacije i jačamo kvalitet života naših građana”, kazao je Spajić.

On je, kako je saopšteno, predstavio rezultate koje je Vlada postigla za dva mjeseca mandata, kao i plan unaprjeđenja standarda građana.

Sagovornici su, kako je saopšteno, ocijenili da su bilateralni odnosi Crne Gore i Irske dobri, kao i da je susret dva zvanićnika dobar impuls daljoj saradnji.

Sastanku je, kako je saopšteno iz kabineta Premijera, prisustvovala i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, a razgovarali su i o ekspertskoj podršci Irske u oblasti korišćenja fondova EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније