Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

22. 05. 2023. 22:54 >> 22:54

POLICIJA PORTUGALA

Nova potraga za nestalom djevojčicom Madlen Meken

Policija Portugala saopštila je da će za nekoliko dana nastaviti potragu za Medlin Mek Kan britanskom devojčicom koja je 2007. godine nestala u portugalskoj regiji Algarve.

U saopštenju su potvrđeni izvještaji lokalnih medija da će policija sprovesti pretragu na zahtjev njemačkih vlasti, u prisustvu zvaničnika iz Velike Britanije.

Tokom današnjeg dana, opaženo je da policija podiže šatore i postavlja kordone u oblasti brane Arade, oko 50 kilometara od Praje da Luz, mjesta u kojoj je trogodišnja djevojčica posljednji put viđena.

Britanska, portugalska i njemačka policija još sastavljaju djeliće u slagalici događaja od 3. maja 2007. godine kada je djevojčica nestala iz svog kreveta u odmaralištu na jugu Portugala.

Bila je u istoj sobi sa dvogodišnjim bratom blizancem i sestrom dok su njihovi roditelji večerali sa prijateljima u obližnjem restoranu.

Sredinom 2020. godine, njemačka policija je kao osumnjičenog označila Kristijana Bruknera, 45-godišnjeg Njemca koji je 2007. godine boravio u Algarveu.

Brukner poriče svaku vezu sa ovim slučajem. Nalazi se pod istragom za ubistvo djevojčice, ali optužnica protiv njega još nije podignuta.

On je mnoge godine proveo u Portugalu, uključujući mjesto Praja da Luz u kojem je bio u vrijeme nestanka male Madlen.

Tužitelji iz sjevernonjemačkog grada Braunšvig prošlog oktobra podigli su nekoliko optužnica protiv Bruknera, pored ostalog zbog serije seksualnih prestupa počinjenih navodno u Portugalu između 2000. i 2017. godine.

Tužitelj iz Braunšviga Kristijan Volter rekao je da će njegova kancelarija sjutra izdati saopštenje povodom ovog slučaja.

Nestanak Madlen Meken uzbudio je svjetsku javnost, pa su je u međuvremenu mnogi "viđali" na raznim mjestima, čak i u Australiji, a na temu ovog slučaja napisano je više knjiga i snimljeno nekoliko televizijskih dokumentaraca.

Nalazaču djevojčice obećana je nagrada od nekoliko miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније