Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 08. 2015. 08:13 >> 08:03

JEDNOGLASNO

Savjet bezbjednosti UN usvojio izjavu o Siriji

Savjet bezbjednosti UN jednoglasno je usvojio izjavu kojom se podržavaju pregovori o Siriji s ciljem da se u toj zemlji ponovo uspostavi mir.

 

 

 

Zamjenik stalnog predstavnika Francuske u UN Aleksis Lamek ocijenio je da je donošenje dokumenta istorijski događaj.

"Prvi put za dvije godine Savjet bezbjednosti je ujedinjen i šalje poruku podrške političkom procesu u Siriji", rekao je Lamek.

Prije nego što je 15 članica UN usvojilo tekst izjave, ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin rekao je da će to biti prvi politički dokument o Siriji koji je usvojen konsenzusom.

Od kada je počeo rat u Siriji, Savjet bezbjednosti UN je u nekoliko navrata pokušao da donese rezoluciju o Siriji, ali su se tome prtivile Rusija i Kina koje imaju pravo veta.

U Siriji je od početka sukoba 2011. godine stradalo 250.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније