Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

02. 05. 2024. 13:03 >> 13:07
1

SPAJIĆ

"Pojačava se podrška njemačkih partnera, evropski put sve opipljiviji"

Izjava predsjednika Evropskog odbora Bundestaga Antona Hofrajtera da se zalaže za to da Crna Gora postane članica EU do 2026. godine izražava duboko razumjevanje Njemačke za poziciju i rezultate koje postiže naša zemlja. To je saopštio premijer Milojko Spajić.

Predsjednik Evropskog odbora Bundestaga Anton Hofrajter kazao je da bi zemlje koje ispunjavaju kriterijume iz Kopenhagena trebalo brzo da postanu članice EU i posebno se založio za to da Crna Gora postane članica do 2026. godine. 

“Ova izjava izražava duboko razumjevanje Njemačke za poziciju i rezultate koje postiže Crna Gora. Podrška naših njemačkih partnera se pojačava i naš evropski put postaje svakom reformom sve opipljiviji i opipljiviji”, poručio je Spajić komentaričući Hofrajterovu izjavu. 

Političar njemačkih Zelenih je kazao da bi Crna Gora mogla veoma brzo da se pridruži EU.

"Ja mislim da bismo Crnu Goru mogli da iskoristimo kao primjer da pokažemo da je EU sposobna da se širi“, rekao je Hofrajter, ujedno naglasivši da bi želio da vidi „jasnu posvećenost EU, ali i Njemačke“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније