Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Mina biznis ]

02. 05. 2024. 19:51 >> 19:54
Čitaj mi:

Njemački proizvođač

Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz ostvaro je u prvom kvartalu 35,9 milijardi EUR prihoda, 4,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Pad obima poslovanja pripisuje se problemima u lancima snabdijevanja i promjenama u ponudi modela vozila, prenosi SEEbiz.

Dobit prije kamata i poreza pala je 30 odsto na 3,86 milijardi EUR. Neto dobit na nivou grupe iznosila je 3,03 milijarde EUR, što je oko četvrtinu manje nego u istom tromjesečju prošle godine.

Mercedes-Benz je prošle godine ostvario 14,5 milijardi EUR čiste dobiti, što je 1,5 odsto manje nego prethodne. Pad je pripisan visokoj inflaciji i problemima u lancu snabdijevanja. Prihodi su prošle godine porasli dva odsto na 153,2 milijarde EUR.

Za ovu godinu grupa očekuje da će prihodi ostati na približno istom nivou kao i prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније