Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 05. 2024. 10:10 >> 10:14

TRŽIŠNA INSPEKCIJA

Juče zatvoreno devet objekata, izdati prekršajni nalozi od 5.600 eura

Tržišna inspekcija zatvorila je juče devet objekata, inspekcija rada utvrdila je deset nepravilnosti, a izdati su prekršajni nalozi u iznosu 5.600 eura, kazao je glavni inspektor rada Srđan Simović. On je istakao da su podnijeta i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“Kazne su za privredna društva koja su radila za vrijeme praznika su 1.200 eura, a za poslodavce koji nijesu donijeli odluku o radu za vrijeme praznika od 2.200 minimalna do 20.000 eura maksimalna kazna”, objasnio je Simović.

Tržišna inspekcija zatekla je osam malih prodavnica koje su juče radile uprkos zabrani rada tokom praznika.

“Inspektori su donijeli rješenje o zatvaranju takvih objekata”, kazao je Simović.

On je kazao da imaju doviljno inspektora za kontrolu na terenu, a posao olakšava i to što poslodavci uglavnom poštuju Zakon o unutrašnjoj trgovini.

“Uvijek je potreban veći broj inspektora, nikada ih nije dosta, ali sa brojem kojim raspolažemo, uspijevamo da pokrijemo teren”, rekao je on.

Istakao je da će ispratiti i isplatu uvećanih zarada zbog rada za vrijeme praznika.

"Preko 50 hiljada subjekata posluje u Crnoj Gori,a na terenu je oko 22 inspektora rada kada se oduzmu oni koji su na odmorima i bolovanjima, što nije dovoljno, ali uspijevamo za obavljamo posao", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније