Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

17. 01. 2024. 15:02 >> 15:03
1

POTPREDSJEDNICA SSP

Tepić: Pozivaćemo narod na nove proteste u Srbiji

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže da će opozicija pozivati na nove proteste u Srbiji i navodi da ima više simboličnih datuma kada treba da se okupi veći broj građana.

Kao mogućnosti navela je očekivano donošenje odluke Ustavnog suda po žalbi opozicije i pokušaje saziva parlamenata – beogradskog, pokrajinskog i republičkog, prenosi N1. 

Govoreći o tome kako će postupiti sa mandatima, rekla je da će stranke to dogovoriti na nivou kolacije „Srbija protiv nasilja“, kao i pitanje kako će se ponašati na konstitutivnoj sjednici i da li će ona biti moguća.

„To su pitanja na koja ćemo odgovoriti zajedničkim stavom i sigurna sam da nećemo razočarati birače koji su nam dali poverenje“, rekla je Tepić za N1.

Rekla je da je „Srbija protiv nasilja“ na parlamentarnim izborima osvojila 24 odsto, kao SNS 2012. godine kad su došli na vlast, a da očekuju ponavljanje izbora „u najmanju ruku za Beograd“.

Govoreći o raspravi u Evropskom parlamentu o izbornim nepravilnostima u Srbiji, Tepić je istakla da nije tačno da predsjednika Aleskandra Vučića ne interesuje šta će da kaže EP.

On se „busa u grudi“ samo u Srbiji, a kad govori sa ljudima iz inostranstva, pa i sa evroposlanicima, on je manji od makovog zrna, i to nam oni govore, kazala je Tepić.

„Možda je to neka njegova taktika koja je za njega postizala neki uspjeh, ali potpuno je netačno da mu je svejedno kako će reagovati Evropski parlament“, govori ona.

Rekla je i da je cilj njene odluke da stupi u štrajk bio da međunarodna i svjetska javnost čuju šta se dešava u Srbiji.

„I mogu da kažem da je imalo smisla i da je vrijedjelo – današnji dan će sigurno, bar za nas političare koji se borimo protiv izborne krađe, proći u znaku rasprave u Evropskom parlamentu“, rekla je Tepić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније