Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1/M.V. ]

30. 05. 2022. 22:03 >> 22:01
2

FON KRAMON

Iskren razgovor sa Vučićem, nije dobro biti na strani Putina

Poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon izjavila je u emisiji N1 da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imala iskren i prijateljski razgovor. Razgovarali su i o odnosima Srbije i Rusije, a Fon Kramon kaže da se mora doneti odluka na čijoj ste strani, kao i da "nije dobro biti na strani Putina, odnosno na pogrešnoj strani istorije"

Fon Kramon je danas razgovarala sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema njenim rečima razgovor je bio „prijateljski i iskren“.

"Razgovarali smo o nekoliko tema, počev od pitanja sankcija energetike, energetske zavisnosti od Rusije, različitim alternativama za Srbiju, između ostalog obnovljivi izvori energije, energetske efikasnosti“, rekla je Fon Kramon. 

Dodala je da su teme bile i demokratija, mediji…

"Naravno, razgovarali smo o odnosima Srbije sa Rusijom, vrlo bliski odnosi, ako se posmatra istorijski i zbog toga se srpski narod osjeća blizak Rusiji, zbog istorijskog nasleđa. Pričali smo i o ekonomskim vezama i povezanosti sa ruskom infrastrukturom i šta sve to znači i kakav je uticaj toga na spoljnu politiku i manevarski prostor Srbije", kaže ona.

Kako je rekla, složila se da bi "bilo dobro za Srbiju da umanji tu svoju zavisnost od fosilnih goriva iz Rusije".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније