Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr,objavio I.Š. ]

15. 06. 2016. 09:56 >> 10:17

AFERA "KONSULTANTICA"

HDZ najavio ostavku Karamarka

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko danas će, kako saznaje Index.hr, podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Karamarkova odluka dolazi u trenutku kada Komisija za sprječavanje sukoba interesa odlučuje o aferi "Konsultantica".

 

 

 

Karamarko je rekao da je podnošenje njegove ostavke dio strategije Domoljubne koalicije te da ostavku daje s nadom da će smišljenje Komisije za odlučivanje o sukobu interesa biti da on nije u sukobu interesa.

Takođe je rekao kako time želi da pokaže da ne želi biti teret budućoj hrvatskoj vladi, rekao je Hini jedan od učesnika jučerašnjeg sastanka Domoljubne kolicije, koji je želio da ostane anoniman.

S obzirom na to kako je Karamarko naočigled prihvatio uslov koji je MOST postavio HDZ-u za nastavak saradnje, na prvi se pogled čini kako je ovim potezom osigurano preživljavanje Vlade u njenom sadašnjem sastavu.

Kako doznaje Index.hr, u MOST-u nijesu posebno uzbuđeni najavom ostavke Tomislava Karamarka, jer im Karamarkova ostavka bez povlačenja zahtjeva za opozivom premijera Tihomira Oreškovića ne znači apsolutno ništa.

"Bez povlačenja zahtjeva za nepovjerenje premijeru sigurno ćemo ići na izbore. Ovo je očajnički politički manevar.

Mogao je to napraviti na vrijeme pa ne bi stvorio krizu vlasti", rekao je Panenić za Index.

Index doznaje kako dio članstva u HDZ-u smatra da je Karamarkova ostavka nužna kako bi nova HDZ-ova Vlada, sa Zdravkom Marićem na čelu, ipak došla do 76 potrebnih ruku u Saboru.

Nadaju se da bi odlaskom Karamarka ipak nagovorili neodlučne poslanike da glasaju za novu Vladu i tako izbjegnu nove izbore.

HDZ je, kako smo već pisali, spreman zbog toga da odustane i od niza kontroverznih ministara i to konkretno Horvata, Šustara i Hasanbegovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније