Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Beta ]

28. 04. 2024. 21:57 >> 21:57
2
Čitaj mi:

Poljski ministar

Njemačkim raketama zaustaviti Putina u Ukrajini

Šef poljske diplomatije Radoslav Šikorski apelovao je na Njemačku da poveća pomoć Ukrajini i pošalje joj rakete Taurus, objasnivši da je bolje zaustaviti predsjednika Rusije Vladimira Putina u Ukrajini, nego da se nađe na poljskim granicama.

U tom slučaju, dodao je, Putin bi kao nacistički lider Adolf Hitler sa Čehoslovačkom pred Drugi svjetski rat iskoristio ukrajinsku industriju i njene vojnike za napad na Zapad.

Šikorski je u intervjuu za njemački list Bild, koji objavljuje i poljski portal Onet.pl, upozorio da Zapad stoji pred izborom da ruska armija bude poražena u granicama Ukrajine ili da se pobjednička ruska armija nađe na granici Poljske.

"U slučaju pobjede, Putin će postupiti sa Ukrajinom isto kao Hitler sa Čehoslovačkom. Iskoristiće industrijski potencijal i ljude Ukrajine za dalji rat. Polovina njemačkih tenkova koji su 1939. godine napali Poljsku bili su u stvari češki tenkovi. Dakle, ako Putin osvoji Ukrajinu biće jači a mi ćemo imati veći problem", kazao je Šikorski.

Poljski ministar rekao je da mu se zimus, na konferenciji o bezbjednosti u Minhenu, učinilo da su njemački političari zadovoljni što procjenjuju da bi Rusiji trebalo četiri do pet godina da bude spremna da napadne Njemačku.

"Ali radi se o tome da prije nego što Rusija stigne do Njemačke imaće na putu nekoliko zemalja. Prije napada na Ukrajinu, Putin je tu zemlju opisivao kao vještačku tvorevinu slično kao što danas bivši ruski predsjednik Medvedev govori o Letoniji. Te prijetnje ne možemo više da doživljavamo kao suludo brbljanje jer su ti ljudi pokazali da se u stanju da ostvaruju sulude ideje", kazao je šef poljske diplomatije.

 

Šikorski je rekao da Rusija nije nepobjediva, njene zalihe nisu beskonačne, a ratovi su se u istoriji završavali i zbog ekonomskog kraha jedne od strana, kao što se desilo Njemačkoj u Prvom svjetskom ratu.

"Očekujem da će se za godinu - dvije pojaviti istinske teškoće u ruskoj privredi", rekao je Šikorski.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније