Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

15. 06. 2016. 17:28 >> 17:10

POTPREDSJEDNIK VLADE

Karamarko podnio ostavku

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade RH.

"Odlazim iz Vlade Hrvatske i očekujem da će to učiniti i ovi drugi", rekao je Karamarko.

"Rekao sam da ću podnijeti ostavku, evo to sad i činim jer smatram da je to dobar potez jer treba dati mjesto u Vladi ljudima koji će dati svježinu. Sjutra idemo na preslagivanje i vjerujem da će Hrvatska u parlamentu dobiti većinu i Vladu koja ja svijesna u kakvoj se Hrvatska situaciji nalazi", kazao je Karamarko.

Danas je Komisija za odlučivanje o sukobu interesa većinom glasova donijela odluku da je prvi potpredsjednik hrvatske vlade i šef HDZ-a bio u sukobu interesa zbog iznošenja ličnih stavova i predloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a posebno na sastanku Vijeća za saradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savjetnik mađarske naftne tvrtke MOL, Josip Petrović, kao i stavova koje kao funkcioner zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.

Utvrđeno je i da se Karamarko nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu da utiču na njegov rad u Vladi, pa se navodi da nije smio učestvovati u donošenju odluka oko arbitraže Ina-MOL.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније