Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

09. 07. 2023. 08:27 >> 08:27

U VILjNUSU 11. I 12. JULA

Milatović predvodi delegaciju Crne Gore na NATO samitu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović predvodiće delegaciju Crne Gore na Samitu NATO-a u Viljnusu- Litvanija 11. i 12. jula, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

"Opredijeljeni smo da potvrdimo i dodatno unaprijedimo poziciju kredibilne NATO članice i saveznika od povjerenja. Drago mi je što u razgovorima sa zvaničnicima Alijanse i državama saveznicama dobijamo ohrabrujuće poruke o važnosti uloge Crne Gore u regionu, posebno u kontekstu promocije mira i stabilnosti", poručio je  Milatović.

Na dvodnevnom skupu šefovi država i vlada članica NATO-a pozabaviće se širokim spektrom tema, od pitanja Ukrajine i pristupanja Švedske Alijansi do razmatranja pitanja izdvajanja za odbranu.

To će biti četvrti samit NATO-a od izbijanja rata u Ukrajini u februaru prošle godine.

NATO saveznici će se, kako je najavljeno, takođe pozabaviti novim geopolitičkim izazovima, uključujući i sajber tehnologije.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније