Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

M.M.

09. 05. 2024. 06:39 >> 06:42
Čitaj mi:

PROGNOZA

Promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima

Na sjeveru Crne Gore danas umjereno do potpuno oblačno uz kraće sunčane periode, ali i uz čestu kišu ili popodne poneki pljusak. Na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, mjestimično prolazna kiša ili pljusak poslijepodne.

Na sjeveru Crne Gore umjereno do potpuno oblačno uz kraće sunčane periode, ali i uz čestu kišu ili popodne poneki pljusak. Vjetar sjeveroistočni, umjeren do jak, krajem dana u centralnim predjelima i na planinama u jačanju. U odnosu na danas svježije za nekoliko stepeni, temperatura do 19.

Na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, mjestimično prolazna kiša ili pljusak poslijepodne. Vjetar u pojačanju, uveče i tokom noći jak, sjeveroistočni. Temperatura do 25 stepeni.

More umjereno talasasto. Bura umjerena, krajem dana naročito na jugoistoku i pojačana do jaka, s udarima do 35 čvorova tokom noći. Temperatura mora 18 stepeni.

Crna Gora tri dana 

Narednih dana na sjeveru, u petak promjenljivo s uslovima za prolaznu kišu. Krajem dana više sunca. U subotu umjereno oblačno sa sunčanim periodima i suvo. Vjetar naredna tri dana umjeren, u centralnim predjelima i na planinama često jak, sjeveroistočni, u subotu u smirivanju. Temperatura bez bitnijih promjena.

Na jugu u petak promjenljivo, i dalje s uslovima za mjestimično prolaznu kišu, ali uglavnom suvo. U subotu promjenljivo s dužim sunčanim periodime. Vjetrovito narednih dana - sjeveroistočni vjetar uglavnom umjeren, a uveče, tokom noći i ujutru i jak. U subotu na primorju umjeren sjeverozapadni vjetar, na krajnjem jugoistoku pojačan i jak. Temperatura do 25 stepeni.

Evropa

Visinski ciklon iz središnjeg Sredozemlja polako se premješta prema Egejskom moru što donosi promjenljivo vrijeme jugu Balkana i Italije, Siciliji, te grčkim ostrvima.

Kiše će biti još na obalama Botničkog zaliva i u Danskoj, a u ostalom dijelu Evrope uglavnom sunčano i prijatno toplo. Na sniježnom sjeveru Rusije danas najhladnije, temperature ispod nule tokom dana. Najtoplije na jugu Španije i Portugala, do 27 stepeni.

Na Balkanu promjenljivo - na zapadu više sunca, a na jugu i istoku umjereno oblačno sa sunčanim periodima, ali i sa čestom kišom, povremenim pljuskovima i grmljavinom.

Najviše kiše biće krajem dana u centralnoj Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji. Temperature od prijatnih 15 stepeni u Sloveniji, do 28 u Tesaliji, na sjeveru Grčke.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније