Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2019. 11:50 >> 11:49

LOKALNI SNP

"Vlast u Kolašinu nije ispunila ni jedno obećanje"

Trenutna vladajuća koalicija na čelu sa DPS-om u Kolašinu, nije ispunila nijedno obećanje za godinu dana od lokalnih izbora, tvrde iz lokalnog SNP-a.

"Svi smo svjedoci katastrofalnog stanja gradskih saobraćajnica, sa kojima Kolašin treba da dočeka ljetnju turističku sezonu. Situacija je jednako loša kada su u pitanju seoski putevi. Takva situacija savršeno oslikava ozbiljnost lokalne samouprave i njihovu sposobnost da riješe jedno od elementarnih pitanja od krucijalnog značaja za Kolašin i Kolašince. Nego, lokalnim čelnicima je bitnije trošenje više stotina hiljada eura godišnje za uhljebljavanje političkih sljedbenika, nego dovođenje putne infrastrukture u stanje pristojnosti", navode iz SNP-a.

Oni napominju da Kolašin još uvijek nema ni autobusku stanicu.

"Većina autoprevoznika ne ulazi u grad, već putnici čekaju prevoz na magistrali, kod nekadašnjeg motela, čije je trenutno stanje takođe odraz domaćinske politike DPS-a. Kako stvari stoje, Kolašin će i dalje biti jedan od rijetkih gradova u 21. vijeku, kao i jedini u Crnoj Gori, koji nema autobusku stanicu", navodi se u saopštenju.

Koliko su u DPS-u socijalisti, iz SNP-a kažu da su to potvrdili i u Kolašinu, gdje su duplirali iznos za davanje jednokratnih socijalnih pomoći.

"Sudeći po navikama DPS-a, u pitanju je nova zloupotreba, a ne briga o najugroženijim sugrađanima. Riječ nijesu održali ni kada je u pitanju planina Sinjajevina, gdje su mimo volje mještana dali saglasnost za pravljenje vojnog poligona. Da li će im to poći za rukom, odlučiće narod", kazali su iz kolašinskog SNP-a.

Kao jedinu investiciju u toj opštini za godinu dana, navode pomoć azilu za nezbrinute životinje u iznosu od 1.000 eura.

"Dok građanima Kolašina ovih godinu dana nijesu cvjetale ruže, ljudi iz vlasti su se bavili novim manipulacijama na svim nivoima. Dug opštine raste iz dana u dan, a suma od 11 miliona eura, koliko su za vrijeme prethodne vladavine ostavili duga, biće minorna cifra u odnosu na onu koju ćemo zateći kada uskoro, nadamo se i zauvijek, DPS napusti kormilo opštine Kolašin", zaključuje s eu saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније