Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 01. 2021. 10:59 >> 11:22

SNP KOLAŠIN

Stati na kraj zloupotrebama u državnoj upravi

Iz kolašinskog odbora SNP-a poručuju da će čvrsto stati u odbranu svih radnika koji su protivzakonito otpuštani iz lokalne samouprave, ali će, kako kažu, na isti način inicirati da se ispitaju nezakonita zapošljavanje partijskih uhljeba.

Podizanje optužnice protiv predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića znak je, kako kažu u SNP-u, da je klupko počelo da se odmotava i da se tek očekuje otkrivanje velikih zloupotreba.

"Zato pozivamo Vladu Crne Gore, da preispita saglasnost njenih prethodnika datih na odluke o zapošljavanju u Opštini Kolašin, a sve uzimajući u obzir da je takva saglasnost data i u slučaju zapošljavanja načelnika komunalne policije u prethodnom mandatu, a koje je predmet optužnice podnijete specijalnom državnom tužilaštvu", navode u kolašinskom SNP-u.

Mora se, kako kažu, stati na kraj višegodišnjoj lošoj praksi u lokalnoj samoupravi.

"Radnici od struke otpuštani su da bi se oslobodila radna mjesta za one nestručne, partijske uhljebe koje je aktuelna kolašinska vlast, okupljena oko DPS-a, kršeći niz zakona zapošljavala kako bi oko sebe okupila što veći broj političkih istomišljenika i poslušnika. Da bi se uopšte moglo govoriti o razvoju, potrebno je prvo imati dobru bazu, a tu bazu čine stručni i obrazovani ljudi", poručuju iz SNP-a.

SNP se, kako kažu, zalaže za zapošljavanje mladih i sposobnih, kao i iskusnih i poštenih kadrova na zakonit način, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost.

"Takođe, u najboljem interesu građana, kao savjestan činilac ovog društva pozivamo nadležne institucije da ispitaju sve tendere koje su raspisali opština Kolašin i lokalna javna preduzeća. Socijalistička narodna partija daje punu podršku Vladi Crne Gore u odlučnosti da stane na kraj svim zloupotrebama koje se javljaju u državnoj upravi", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније