Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 10. 2017. 13:36 >> 13:04
1

ORLANDIĆ PORUČIO

Odgovornom politikom do sve veće podrške

Socijaldemokrate su ozbiljan politički subjekt koji upravo zbog svoje političke kulture koja podrazumijeva visok stepen odgovornosti prema građanima iz dana u dan dobija sve veću njihovu podršku, saopšteno je iz te stranke.

"Socijaldemokrate Crne Gore izražavaju zadovoljstvo zbog činjenice da se brojni segmenti našeg izbornog programa - "Dosljedno za Crnu Goru", nova radna mjesta, pravedno i solidarno društvo i više šansi za mlade, kojeg smo ponudili građanima na oktobarskim parlamentarnim izborima, ostvaruju i postaju sastavni dio razvojnih politika Vlade", saopštio je potpredsjednik partije Mićo Orlandić.

Podsjeća da su Socijaldemokrate obećale da će u koalicionom postizbornom aranžmanu upravo insistirati na konkretnim mjerama u cilju intenzivnog privrednog razvoja.

"Zato još jednom pozdravljamo odluku izvršne vlasti o formiranju Garantnog fonda koji će značajno pomoći mladima, ženama u biznisu, nezaposlenim visokoškolcima, poljoprivrednicima, građanima koji su ostali bez posla kao tehnološki viškovi, dugoročno nezaposlenim licima i dr. koji ne mogu da obezbjede dovoljan kolateral za potrebna finansijska sredstva; kreiranju posebnog Fonda za talentovane učenike i studente koji će doprinijeti promovisanju i finansiranju najboljih učenika i studenata i njihovih nastavnika i realizaciji niza reformskih projekata u oblasti obrazovanja; definisanju seta mjera iz oblasti socijalne politike kojima se intenzivira podrška određenim ranjivim grupama stanovništva; proaktivnoj ulozi države u procesu naplate nagomilanog poreskog duga; vraćanju značaja sporta u obrazovnom procesu, donošenju jasne strategije razvoja sporta, sa realnim prioritetima i održivim finansijskim okvirom za njihovu realizaciju; racionalizaciji upravnih postupaka i međusobnom povezivanju i optimizovanu procesa u raznim tijelima javne uprave kako bi se omogućilo pružanje modernih eUsluga; efikasnijoj politici u oblasti koncesija uključujući i osnivanje privrednog društva u državnom vlasništvu koje će gazdovati šumama i dr", poručio je Orlandić.

I pored navedenog, Socijaldemokrate će, kako kaže, insistirati u narednom periodu da Vlada nastavi sa koncipiranjem onih rješenja koja su usmjerena na povećanje zaposlenosti i pravednoj raspodjeli stvorenog.

"Odnosno poboljšanju životnog standarda građanki i građana Crne Gore, uključujući i analize opravdanosti: uvođenja progresivne poreske stope kod poreza na dohodak koja je u skladu sa ekonomskom snagom poreskog obveznika; osnivanja Državne razvojne banke koja će finansirati mala i srednja preduzeća, ali i projekte od državnog značaja - infrastrukturne i druge razvojne projekte; transformacije programa stručnog usavršavanja svršenih visokoškolaca u pravcu kreditiranja zapošljavanja visokoškolaca i realizaciju mnogih drugih mjera koje su predviđene u izbornom programu Socijaldemokrata", zaljučio je Orlandić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније