Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

06. 07. 2017. 18:08 >> 17:46
1

OO DPS KOTOR

"Jokić i dalje obmanjuje javnost"

Vladimir Jokić ponovo pokušava da obmane kotorsku i crnogorsku javnost, tvrde iz kotorskog DPS-a i dodaju da to ne čudi kada se zna da je čitava politika Demokrata samo jedna velika obmana.

Predsjednik kotorske opštine danas se oglasio povodom ranijih tvrdnji DPS-a da ima dvojno - crnogorsko i srbijansko državljanstvo i dostavio dokument nadležnog organa iz Srbije kojim se potvrđuje da nema državljanstvo te države.

"Jokić nije demantovao da je 12. maja 2017, dakle prije samo dva mjeseca, još uvijek bio državljanin Republike Srbije i da je u tom statusu od 11. septembra 2013. godine, što potvrđuje zvanični dokument objavljen u crnogorskim medijima. Nesporna je i lako dokaziva činjenica da je aktuelni predsjednik Opštine Kotor upisan kao državljanin Republike Srbije pod tekućim brojem 1661 i u knjizi rođenih, rješenjem MUP-a Srbije, Beograd, br 204-133334/10 od 1. 02. 2011. koje je uručeno 11.06.2011., dok je u državljanstvo Republike Srbije primljen 11.09.2013.", tvrde iz kotorskog DPS-a.

Podsjećaju da je predsjednik Opštine Kotor samo stavio na uvid javnosti potvrdu od prije dva dana da nije državljanin Srbije.

"Ali bez objašnjenja kada je podnio zahtjev za ispis iz sprskog državljanstva. Sasvim je utemeljena sumnja da je to učinio tek nakon saopštenje DPS-a i serije medijskih napisa o krivičnom djelu koje je počinio", navode iz DPS-a.

Iz te partije tvrde da je jasno zašto se Jokić ustručava od daljeg oglašavanja na ovu temu.

"Jer bi bio u obavezi da objasni Kotoranima i široj javnosti da je u trenutku izbora na funkciju predsjednika Opštine Kotor imao dvojno državljanstvo, što je u suprotnosti sa crnogorskim zakonodavstvom. Svakako da će crnogorski državni organi utvrditi pravu istinu o tome kako su Jokić i Demokrate prekršili zakon, prevarili crnogorski MUP i Državnu izbornu komisiju i, najgore od svega, na najbestidniji način izigrali građane Kotora i Crne Gore", zaključuju iz DPS-a.  

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније