Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Mina ]

25. 04. 2024. 21:31 >> 21:32
2
Čitaj mi:

UN

Odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

Glasanje o rezoluciji o Srebrenici koje je bilo zakazano za 2. maj, odgođeno je, rekao je ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) pri Ujedinjenim nacijama (UN) Zlatko Lagumdžija.

"U ovom trenutku znamo da sjednica neće biti 2. maja zbog toga što danas šaljemo tekst rezolucije na reviziju, ukoliko zemlje članice UN-a imaju još neke predloge na tekst", rekao je Lagumdžija za N1.

On je rekao da će generalna skupština biti sigurno nakon 6. maja, zavisno od rasporeda sjednica, što će se, kako je dodao, znati u utorak.

Lagumdžija je kazao da je u toj odluci učestvovala i misija BiH u UN-u.

"Kako bi se dalo onima kojima treba vremena ili onima koji su spremni na veće razumijevanje teksta rezolucije, da su kao grupa prijatelja i sponzora rezolucije otvoreni za dalje konsultacije", dodao je Lagumdžija.

U sjedištu UN-a u Njujorku održavaju se neformalne konsultacije o Nacrtu rezolucije kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenice.

Konsultacije o nacrtu nazvanom "Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995." sazvale su stalne misije Njemačke i Ruande, zajedno sa misijama Albanije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Finske, Francuske, Irske, Italije, Jordana, Holandije Lihtenštajna, Malezije, Novog Zelanda, Slovenije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније