Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

26. 04. 2024. 10:17 >> 10:16
Čitaj mi:

USSCG pozdravila odluku vlade

Uplatom 1,1 miliona eura izbjegnut štrajk i osipanje kadra u Institutu

Odlukom Vlade o uplati 1.136.000 eura izbjegnut je štrajk zaposlenih ali i spriječeno dalje osipanje medicinskog i nemedicinskog kadra, kazali su iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

Iz USSCG pozdravili su aktivnosti Vlade Crne Gore i odluku o uplati jednokratne pomoći radnicima Instituta "Dr Simo Milošević"

"Ovim aktom Vlade Crne Gore izbjegnut je štrajk zaposlenih, ali i više od toga, spriječeno je dalje osipanje medicinskog i nemedicinskog kadra što bi u generalnom značilo i gašenje samog Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo. Takođe, pozdravljamo i posebno potenciramo važnost najave da će se u narednih 20 dana preduzeti prvi koraci kojim će se, konačno, naći trajno rješenje za Institut "Dr Simo Milošević" Igalo koji se nalazi u agoniji godinama unazad", saopšteno je iz USSCG.

Oni su istakli da je Institut "Dr Simo Milošević" Igalo dragulj crnogorskog zdravstvenog turizma i najznačajniji rehabilitacioni centar u regionu u kojem se, kako su naveli, pored ostalog, školuje budući fizioterapeutski kadar, te kao takav ima poseban značaj za našu naciju.

Čestitali su i Sindikalnoj organizaciji Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo na uspješnim aktivnostima.

"Posebno se zahvaljujemo zaposlenima koji su dali svoj maksimalan doprinos opstanku Instituta i pokazali svoju profesionalnost uredno pružajući medicinske usluge korisnicima Instituta, bez obzira što mjesecima unazad nijesu primali zarade i samim tim bili izloženi ekonomskom i svakom drugom stresu", navodi se u saopštenju USSCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније